Blog

'Dat wendbaar werken, dat werkt hier niet!'

Een agile mindset - wat is dat eigenlijk?

Een transformatie naar een wendbare organisatie is niet altijd even gemakkelijk. Een veelgehoorde uitdaging van agile coaches is dat het in de organisatie ontbreekt aan een agile mindset. Maar wat is dan die agile mindset?

Lees verder
'Dat wendbaar werken, dat werkt hier niet!'

'Dat wendbaar werken, dat werkt hier niet!'

Een traditionele, grote en verkokerde organisatie vroeg mij of ik van een programmateam een wendbaar team kon maken, en als agile coach het programma en team kon begeleiden. Het liep niet zoals verwacht.

Lees verder
Agile prioriteren - hoe doe je dat?

Wendbaar prioriteren - hoe doe je dat?

Agile werken vraagt om continu keuzes maken. En dus om prioriteiten stellen. Wat moeten we als team nu het eerste oppakken? Met welke resultaten, of in termen van het Wendbaar ABC: benefits, gaan we aan de slag? Wat is voor de belanghebbenden het belangrijkst? Wat levert nu de meeste waarde?

Lees verder
Wendbare teams bij complexe opgaven

Wendbare teams bij complexe opgaven

De decentralisaties in het sociaal domein brengen voor veel gemeenten een organisatievraag met zich mee. Hoe kun je je als gemeente het beste organiseren om antwoord te geven op de complexe opgaven? In Midden-Brabant kozen drie gemeenten gezamenlijk voor wendbare teams.

Lees verder
Het Wendbaar ABC: wat het is en hoe het werkt

Het Wendbaar ABC: wat het is en hoe het werkt

Het Wendbaar ABC is een visuele, laagdrempelig en schaalbare aanpak waarmee teams snel wendbaar worden. Al in een paar sessies leren de teamleden hoe zij blijven werken vanuit het waarom en vanuit de bedoeling. Voor teams die de bedoeling wendbaar waarmaken. Ontdek hoe het werkt!

Lees verder
Het Wendbaar ABC

Voor teams die de bedoeling wendbaar waarmaken!

Het Wendbaar ABC is een visuele, laagdrempelig en schaalbare aanpak waarmee teams snel wendbaar worden. Al in een paar sessies leren de teamleden hoe zij blijvend focus houden, overzicht bewaren, prioriteren en de juiste keuzes maken. Kortom, hoe zij blijven werken vanuit het waarom en vanuit de bedoeling. Ontdek hoe het werkt!

Lees meer